Скъпи приятели, Коледа носи най-скъпите моменти през годината…

Времето, в което сме около празничната трапеза с най-близките си и скъпи хора и заедно поглеждаме назад, за да надникнем в изминалите 12 месеца, да претеглим постигнатото и да продължим напред с поуките от него… винаги ЗАЕДНО.

В баскетболното семейство, отново сме заедно и тази година, ще надзърнем в най-съкровените моменти на най-добрите български състезатели и състезателки, за да разкрием най-хубавата им Коледа, техните върхове и надежди.

Някак си неусетно BBALL.BG стигна и до Хасково чрез “КОЛЕДАТА НА:…”, за да научи колко силно е било желанието на две малки момичета да бъдат с баща си навръх празника. Затова ни разказва гардът на шампионките и носителки на Купата на България Виолина Кочева.  

За мен Коледа е най-хубавият празник. Винаги го свързвам със семейството и не само. Защото няма да лъжа - много обичам подаръци, както да получавам, така и да подарявам. Обичам мириса на мандарини по Коледа, както и на коледни канелени бисквитки. Обичам коледните лампички и красиво опакованите подаръци. Коледа е време, което е само за най-близките хора, когато по време на спортния сезон нямаш много време да прекарваш с тях. Коледа е времето, когато всички се събираме на трапезата. Разказваме си весели случки и най важното е, че всички сме заедно.

Може би най-хубавият спомен за Коледа е свързан с баща ми, защото на времето той работеше в чужбина, а ние със сестра ми бяхме много малки. Винаги го чакахме да си дойде за Коледа. Знаехме, че колкото и да е далеч, това е времето когато си идва, но една Коледа мама ни каза, че той няма да се прибере. Ние до последно не вярвахме и си спомням как седях на прозореца и когато колата на леля и мъжа й спря пред блока и той слезе от нея, бях много щастлива, защото той никога не ни оставяше за Коледа.

Това е светъл празник и колкото и клиширано да е, на Коледа всички желания се сбъдват и тогава моето се сбъдна - тати си дойде, за да може отново да сме всички заедно. Сега времето се обърна, макар в България, аз целогодишно съм далече от моите близки, но винаги на Коледа се прибирам вкъщи, при моето семейство и любимите ми животинки - кучето и котето!

Весела Коледа!