Скъпи приятели, Коледа носи най-скъпите моменти през годината…

Времето, в което сме около празничната трапеза с най-близките си и скъпи хора и заедно поглеждаме назад, за да надникнем в изминалите 12 месеца, да претеглим постигнатото и да продължим напред с поуките от него… винаги ЗАЕДНО.

В баскетболното семейство, отново сме заедно и тази година, ще надзърнем в най-съкровените моменти на най-добрите български състезатели и състезателки, за да разкрием най-хубавата им Коледа, техните върхове и надежди.

Коледата у нас носи със себе си традиции, които и днес са любими на всички ни. За една от тях припомня BBALL.BG в празничната си рубрика “КОЛЕДАТА НА:…” с центърът на немския Марбург - Диана Войнова.

Едни от любимите ми детски спомени, свързани с Коледа, са от детството ми, когато се събирахме цялото семейство при баба и дядо. Помня как с брат ми и братовчедите ми играехме навън в снега, докато възрастните подготвяха трапезата за Бъдни вечер. Тогава никога не дочаквахме Коледната сутрин да отворим подаръците. Дядо и баба винаги ни позволяваха да отворим подаръците на Бъдни вечер и помня как нямахме търпение да мине вечерята, за да стигнем до тях.

Дядо винаги ни заплашваше, че ако не си изядем всичко сложено в чиниите няма да получим подаръци. Преди тях обаче винаги беше голям хит питката с късметите. Всички с голямо вълнение търсехме какъв късмет ни се е паднал. В нашето семейство най-актуална беше паричката и всички нея искахме, но тя все се падаше при баба.

Това са едни от най- милите ми спомени, когато цялото семейство се събираше заедно.

Весела Коледа!”