Гласуването на следващото издание на Мача на звездите в НБА през 2018 г. стартира на официалния сайт на лигата. Демонстративното събитие през новата година ще бъде на 18 февруари в “Стейпълс сентър” в Лос Анджелис, а съставите на двата отбора трябва да станат ясни до 25 януари 2018 г.

За първи път привържениците на играта ще могат да гласуват по 2 пъти на ден в анкетата на определени дати. Това са 31 декември, 4 януари, 11 януари, 12-ти и 15 януари, като последната слага край на отброяването на вота на любителите на играта.

За втора поредна година играчите и представителите на медиите ще се присъединят към феновете в избора на титуляри за Мача на звездите в НБА. Привържениците ще имат 50% от общия вот, докато останалите 50% ще го разделят баскетболисти и журналисти. Титулярите за демонстративното събитие, включително и двамата капитани, ще бъдат обявени на 18 януари 2018 г. Резервите пък ще станат ясни на 23 януари догодина.

Гласуването за Мача на звездите става чрез официалния сайт на НБА, а от 25 декември и чрез социалните мрежи Facebook, Twitter, Amazon Alexa, Google Search, Sina Weibo и Tencent. Избират се по два двама гардове и трима високи играчи от всяка конференция, когато става въпрос за титулярите.  

От този сезон Мачът на звездите в НБА е с нов формат, а отборите няма да бъдат като Изтока и Запада, както досега. Капитаните на двата тима ще избират между 24-ма, които са селектирани първоначално от фенове, медии и играчи. Капитаните ще са съответно двамата, които са получили най-много гласове във всяка конференция от привържениците. В списъка от 24-ма играчи ще са разделени на титуляри и резерви.

БЕЗ ИЗТОКА И ЗАПАДА В МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ В НБА