Националният ни отбор за момчета завърши с победа участието си на Балканските игри в Букурещ. Нашите надиграха Унгария в последния си мач с 68:52.

В този двубой се разигра Константин Костадинов, който показа, че заслужава похвалите и определенията, че е един от най-големите таланти на Европа за своя набор, с 22 точки. Талантът от школата на Делфин и Реал Мадрид добави и 3 борби и асистенции, като направи и един чадър и открадната топка. С 8 точки мача завърши Виктор Германов, а по 7 вкараха Васил Попов и Никола Станчев.

Срещата започна равностойно, но след първата част националите ни поеха инициативата и до края не оставиха съмнение, че са по-добрия отбор на терена. Изражение на по-добрата им игра в сравнение с предходните два двубоя бе далеч по-успешното им представяне в стрелбата от игра и особено от средно разстояние – 25 от 35 опита, или 71%.

Отново всички играчи, включени в групата, получиха шанс за изява, а само двама от тях не успяха да се разпишат. Така българите приключиха надпреварата на трето място, като записаха две загуби и една победа.

Източник и снимки: БФБ