Новият селекционер на младежкия ни национален отбор Константин Папазов ще разчита на своя щаб от клубния си отбор в Левски през следващото лято. Освен това, той иска да има по-широк набор от специалисти и възнамерява да покани към него да се присъединят и треньорите на Академик Бултекс 99 Асен Николов и на Спартак Плевен Александър Дяковски.

Освен на щаба на Левски, който ще бъде с мен, много искам и Асен Николов и Александър Дяковски да бъдат с нас. Те са бъдещето на треньорството, а освен това са преминали през много трудности. Смятам, че имат нужда да добият малко повече самочувствие и могат да ни бъдат полезни на нас, както и ние на тях”, заяви в последното издание “Арена Баскет” по BNT HD новият селекционер на младежкия ни национален отбор Константин Папазов.

Имаме един играч като Йордан Минчев, които силно се надявам да помъдрее, да израсне, защото ще работи с един добър специалист като Желко Лукаич, а преди това и с Александър Тодоров. Тези думи, които той е казал по негов адрес предполагам, че ще му дадат енергия и амбиция. Надявам се работата между двамата да развие неговата класа, за да може ние, като дойде в България да черпим от нея. Имаме потенциал. Ще бъде направена безупречна подготовка за европейското”, допълни още наставникът на представителния ни до 20 години, който през юли догодина ще приеме шампионата, Дивизия Б.

При гостуването си в “Арена Баскет” Константин Папазов говори още за Левски, за участието му в Балканската лига, за първенството и за турнира за Купата на България. Всичко това може да видите тук