Рилски спортист няма да играе отложения си мач срещу Башкими от Балканската лига, това обявиха от ръководството на турнира чрез официалния си сайт. Това означава, че българският тим печели служебно, с 20-0, след като преди ден бе обявено, че от клуба имат организационни проблеми и не могат да предоставят списък с 10 играчи, което е минималното изискване на лигата, както и такива при издаването на визи на някои от баскетболистите си.

ОТЛОЖИХА МАЧ НА РИЛСКИ ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

В крайна сметка след като няма предложена нова дата за двубоя между Рилски спортист и Башкими, от Балканската лига са взели решение тази среща да не бъде провеждана и да бъде отсъдена служебна загуба на косовския тим. От надпреварата припомнят, че през 2014 г. е имало подобна ситуация с друг представител на същата страна – Косово, който тогава не пътува за Израел, за мач с местния Галил Гилбоа.

От Министерството на външните работа внесоха яснота около ситуацията относно визовите проблеми на косовския клуб. От информацията, предоставено от говорителя и PR на ведомството Иван Димов става ясно, че визите на играчите на треньорите на Башкими са с валидност от 15 декември, а срещата бе планирана за днес (19 декември) от 18.30 ч. в "Арена Самоков".