Какво се случи: Йордан Минчев и МЗТ Скопие продължават да чакат края на негативната си серия в Адриатическата лига, започната на 21 октомври. В митичната зала “Пионир” в Белград българинът и отборът му отстъпиха на сръбския гранд Партизан с 94:112 като гости в мач от 12 кръг в турнира. МЗТ Скопие има в актива си 2 успеха и 10 поражения, което му отрежда последното 12-то място в класирането, докато отборът на бившия играч на Лукойл Ненад Чанак е четвърти  с баланс от 6-6.

Най-добри: Националът започна като титуляр за първи път под ръководството на новия си треньор в МЗТ Скопие Желко Лукаич, като се задържа на паркета 23 минути. Йордан Минчев се отчете с 6 точки, 3 борби и 2 асистенции, като бе 3/4 при стрелбата си за две точки. От неговите съотборници Боян Трайковски бе най-резултатен с 20 точки.

Гардът на Партизан Михайло Андрич изтормози защитата на македонския първенец и отбеляза 29 точки. По 17 добавиха Патрик Милър и Александър Аранитович.

Повратна точка: Всичко бе решено в първата четвърт на двубоя. Гостите започнаха със серия от 6-0, но Партизан се стегна и направи пълен обрат след 28:10 в следващите 7 минути, за да поведе с 32:19 и до края нe допусна да бъде изненадан.

Какво предстои: На 22 декември МЗТ Скопие приема ФМП, а ден по-късно Партизан посреща у дома Морнар Бар.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН - МЗТ СКОПИЕ