Какво се случи: Баскония сътвори обрат в четвърт, в която изоставаше с 9 точки, но в крайна сметка с отборен дух стигна до успеха при визитата си на Анадолу Ефес след 82:81 в мач от 12 кръг в Евролигата. Испанците са с баланс от 6-6, което ги поставя на 9-то място във временното класиране, докато Ефес е на дъното, с 3 победи и 9 загуби.

Най-добри: Торнике Шенгелия поведе колоната на реализаторите за Баскония със 17 точки и 8 борби. Мат Дженинг и Винсент Пойриер нанизаха по 16, като вторият овладя и 12 борби, за да оформи дабъл-дабъл.

21 точки на Ерик Маккалъм не стигнаха на Анадолу Ефес, който продължава да затъва в Евролигата, допускайки четвърто поражениe в последните си пет двубоя. Брайънт Дънстън остана с 14.

Повратна точка: Домакините започнаха последната четвърт със серия от 6-0 за 74:65, но в средата на периода испанците намалиха пасива си до 2. Часовникът неумолимо отмерваше две минути до финалната сирена, когато на таблото светна 78:79, но Ефес отговори с кош на Ерик Маккалъм за 81:78. Фаулове на Зоран Драгич и Владимир Щимац пратиха на линията Торнике Шенгелия и Винсент Пойриер, като и двамата бяха точни за 82:81. Латвийският национал Янис Тима открадна топката от Крунослав Симон при оставащи 0.3 секунди и на практика прати успеха във Витория.

Какво предстои: На 20 декември Баскония гостува на Армани Милано, а Анадолу Ефес ще играе срещу Химки.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – БАСКОНИЯ