Какво се случи: Ами, случи се това, че за пореден път Лука Дончич прибра къде-къде по-опитни в малкия си джоб. И за ужас на Барселона, тази вечер словенското дете-чудо не бе никак притеснен от петимата отсъстващи от състава на Реал Мадрид. Краен резултат: 87:75 в полза на „Белия балет“.

Най-добри: Вече Ви намекнахме кой бе героят на двубоя. Дончин наниза 16 точки, грабна 6 борби, подаде 7 асистенции и стана автор на най-впечатляващото изпълнение в мача - тройка от задно поле в края на третата четвърт.

Повратна точка: Двата състава се движеха близо в първото полувреме, макар на няколко пъти мадридчани да успяваха да се откъснат. Именно далeчният снаряд на Дончин, обаче, даде 16-точкова преднина на домакините. И всичко това, докато стрелбата зад дъгата не спореше на Барса – 4 успешни от цели 20 опита.

И още: Александър Везенков не взе участие в двубоя заради болки в бедрото. В негово отсъствие Барселона инкасира осмо поражение в Евролигата, с което задълба в крайната петорка на временното подреждане на надпреварата.