Какво се случи: Пол Джордж се завърна в Индиана за първи път, откакто бе трейднат в Оклахома миналото лято. Въпреки че не изигра най-добрият си двубой в кариерата, крилото подпечата успеха на Тъндър в края със 100:95, след два успешни наказателни удара 10.7 секунди преди сирената.

И още: 27-годишният баскетболист не бе посрещнат особено радушно в Индианаполис, където прекара първите седем години от кариерата си в НБА. По време на загрявката Пол Джордж бе наречен “предател” от фен в залата, а след това на представянето се чуха не малко освирквания по негов адрес. Всъщност те продължиха всеки път, когато докоснеше топката по време на мача.

Най-добри: Самият Пол Джордж остави на сметката на Оклахома 12 точки, колкото имаше и Кармело Антъни. Стивън Адамс поведе колоната на реализаторите с 23, а Ръсел Уестбрук оформи още един трипъл-дабъл – 10 точки, 17 борби и 12 асистенции.

Трейднатият в Индиана от Тъндър Виктор Оладипо бе над всички за новия си тим с 19 точки и 6 асистенции. Боян Богданович реализира 15. Дерън Колинс остана с 14 точки.

Добрата новина: Индиана спечели победа три часа преди да излезе на паркета, след като комисарят на лигата Адам Силвър обяви, че градът ще приеме Мача на звездите в НБА през 2021 г. Това ще бъде първото домакинство на събитието от страна на Пейсърс от 1985 г. насам.

Какво предстои: На 15 декември Оклахома ще се изправи срещу Филаделфия, а Индиана приема Детройт.

СТАТИСТИКА ОТ ИНДИАНА – ОКЛАХОМА