До Коледа остават 12 дни, но в Плевен се заразиха с празнично настроение още отсега, а освен това баскетболният клуб на Спартак се сдоби с нов фен клуб от 120 деца, които се запознаха с негови представители в Начално училище “Христо Ботев”.

Директорът на школото Цветелин Горанов посрещна днес на работното си място двама от играчите на Александър Дяковски. На гости на малчуганите в клас влязоха гардът Милен Дудев и крилото Георги Бързаков. Двамата бяха приветствани с овации от хлапетата и техните учители в мултимедийната зала на учебното заведение.

Баскетболистите получиха музикален поздрав от третокласничката Михаела Христова, която ги поздрави с изпълнение на пиано. След това те разказваха на кратко за себе си, за първите си стъпки в баскетбола, защо са избрали играта и как са стигнали до Спартак. Децата пък бяха любопитни да научат имали ли са двойки в училище, продължават ли да учат и имат ли братя или сестри.

В Начално училище “Христо Ботев” тази седмица е посветена на четенето и книгата, а изненадата, подготвена за Милен Дудев и Георги Бързаков, бе да прочетат откъс от стихотворение, посветено на предстоящите празници. Срещата завърши с обща снимка и покана на играчите към децата да посетят следващия домакински мач на Спартак, който ще бъде на 23 декември от 18.00 ч. в зала “Балканстрой” срещу Ямбол.

Вижте сами избрани моменти от посещението в Начално училище “Христо Ботев”: