Братята на Избор №2 в тазгодишния драфт в НБА, принадлежащ на Лейкърс – Лонзо Бол – ЛиАнджело и ЛаМело си намериха отбор в Европа. След като бяха предложени на почти всички тимове в Литва, включително и на участника в Еврокъп Лиеткабелис, синовете на американския бизнесмен ЛаВар Бол подписаха с литовския елитен Виталтас, който играе и в Балтийската лига.

През последните седмици двамата се подготвяха индивидуално, след като напуснаха учебните се заведения, като ЛиАнджело стартира в колежанския UCLA. Двамата вече подписаха договори с литовския клуб до края на сезона, като се очаква да се присъединят към него през януари 2018 г.

Нашият клуб с нетърпение очаква пристигането на ЛиАнджело и ЛаМело. Радваме се, че ще допринесем за техния дългосрочен успех и именно при нас ще започнат кариерите си на професионални баскетболисти”, казва спортният директор на Виталтас Вилиус Вайкевич.

Тази вечер от 19.00 ч. Виталтас ще се изправи срещу стария познайник на Рилски спортист от квалификацията във ФИБА Къп – Невежис.