Константин Папазов е новият наставник на младежкия ни национален отбор по баскетбол. Това реши по-рано днес на свое заседание Управителният съвет към българската федерация по баскетбол.

След едногодишна пауза, в която от федерацията бяха решили страната ни да няма представители в женското и мъжкото направление в тази възраст, от 2018 г. това ще се промени. Начело на 20-годишните ще застане досегашният наставник и президент на Левски – Тити Папазов, който за последно води мъжкия ни национален отбор до март 2014 г., а сега ще има задачата да изведе младежите до място в Дивизия А.

Европейското първенство, Дивизия Б в тази възраст ще бъде от 18 до 22 юли 2018 г. Негов домакин ще бъде именно България, която получи тази чест от ФИБА преди 10 дни. За последно страната ни прие подобен шампионат през 2012 г., когато тогава набор 1992-1993, се класира за Дивизия А.

Междувременно по-рано днес, по време на Управителният съвет на централата бяха избрани и останалите селекционери на националните отбори при подрадстващите. Ето и кои са те:

Национален отбор за юноши до 18 г. - Мануел Марков

Национален отбор за кадети до 16 г. - Христо Ценов

Национален отбор за момчета до 15 г. - Даниел Клечков

Национален отбор за жени до 20 г. - Татяна Гатева

Национален отбор за девойки до 18 г. -  Александър Алексиев

Национален отбор за кадетки до 16 г.  - Десислава Ангелова

Национален отбор за момичета до 15 г. - Стефка Славова