Какво се случи: Рилски спортист прекъсна серията си от пет поредни победи в Балканската лига. В своята “Арена Самоков” отборът на Людмил Хаджисотиров падна от Блокотехна с 64:87 в мач от 7 кръг в турнира. Самоковци вече са с баланс от 5-1, колкото имат и македонците.

Най-добри: В състава на Рилски спортист най-резултатен бе Травис Тейлър със 17 точки и 5 борби. Дерек Райт и Дарин Иванов добавиха по 9. С 8 точки и 4 асистенции остана Еван Равънел.

Данило Миятович завърши с 20 точки за Блокотехна. Дуейн Бенджамин реализира 18 и грабна 8 борби. Мариян Младеновски се отчете с 16 точки и 6 борби.

Повратна точка: Гостите стартираха по-добре и чрез Данило Миятович и Горан Главчев поведоха с 25:16 в края на първата част. През втория период самоковци се вдигнаха и чрез Дарин Иванов, Травис Тейлър и Шелдън Джетър намали до 38:47 на голямата почивка. След паузата Блокотехна достигна до аванс от 25 точки, а Рилски така и не намери начин да спре съперника си, допускайки първа загуба в Балканската лига през 2017/2018. Това бе четвърти мач за българския тим през изминалите 7 дни.

И още: Македонците доминираха под двата ринга, като овладяха 45 срещу 28 борби за Рилски. Освен това, Блокотехна приключи с 11 тройки срещу едва 4 за отбора на Людмил Хаджисотиров.

Какво предстои: На 19 декември Рилски спортист приема Башкими, а ден по-късно Блокотехна гостува на Тирана.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БЛОКОТЕХНА