На провелото се днес последно за годината заседание на Управителния съвет, БФБаскетбол прие няколко промени в Наредба за Купа България. Ръководството на федерацията реши тази година да няма Финална четворка в надпреварата за жените.

Турнирът при дамите ще се проведе в два етапа, като на 13 февруари 2018 г. ще бъде изтеглен пълен жребий за полуфиналите между най-предно класираните четирите отбора в новосформираната тази есен А група за жени, подали заявка за участие до 17.30 ч. на 20 януари.  Жребият ще е пълен и недирижиран.

Полуфиналите ще се играят в два мача, на 3 и 10 март 2018 г., на разменено гостуване с определяне на домакинството на втория мач с жребий. Финалът ще е на 17 март 2018 г. на неутрален терен.

Турнирът за Купата на България при мъжете ще бъде в четири етапа. Вече се изиграха осминафиналите. 1/4-финалите ще се играят на 10 и 17 януари догодина след пълен жребий, на разменено гостуване, като домакинът на втория мач ще бъде определен също с жребий. Полуфиналите са предвидени за 14 и 17 февруари 2018 г., на разменено гостуване.

Управителният съвет към федерацията единодушно утвърди календара за втория етап на А група за жени, а датите за тях може да намерите тук