Този уикенд (16-17.12.2017 г.) в баскетболната зала на стадион “Българска Армия” ще се проведе тренировъчен лагер под ръководството и погледа на изпълнителния директор на North Atlantic Basketball Academy г-н Дърмът Ръсел. Лагерът започва в 9:30 часа в събота, като втората тренировка в неделя също започва от 09:30. И двата дни заниманията ще отнемат четири часа.

Организаторите на събитието - младата компанията, занимаваща се със спортен мениджмънт „ДифенсКонсултинг“ ООД, ще предостави на участниците в лагера възможността да продължат спортното си развитие на по – високо ниво.

Академията е специализирала в спортната подготовка и развитие на млади играчи на възраст до 20 г. възраст. Подготовката на играчите се извършва в кампуса на академията, намиращ се в Дъблин, Ирландия. N.A.B.A. разполага с общежития, открити и закрити баскетболни игрища, място за фрилетикс тренировки, фитнес зала от най – високо поколение, басейн, сауна, огромни тревни игрища, при необходимост от бегова подготовка на открито. В непосредствена близост до кампуса на Академията се намира и медицински център, който се грижи за възстановяването на играчите в случай на контузии. На разположение на играчите на академията са диетолог, фитнес и кондиционен треньор, като допълнение към баскетболните треньори.

Целта на N.A.B.A. е да съдейства за развитието на младите атлети и подготовката им, както от чисто спортно-техническа страна, така и в другия изключително важен момент от всеки един спорт – способността на играча да се представи пред скаутите. Атлетите биват обучавани как да подготвят своето спортно CV, как да комуникират с колежанските и професионалните треньори. Провеждат се ежедневни уроци по английски език като подготовка за придобиване на основните международни сертификати.

До този момент като „трамплин“ за следващо ниво, N.A.B.A. е помогнала на няколко български баскетболисти – Радостин Радославов Папазов, Стоян Тошков, Григор Димитров, Полина В. Миланова, всеки един от които благодарение на спорта учи в университет в САЩ или Великобритания.

Дърмът Ръсел е лицензиран към ФИБА агент, който от 15 години съдейства на играчи да намерят професионално развитие навсякъде в света. Българи, получили неговото съдействие, са Кико Ставрев, Спас Николов. Първият пък вече се е насочил към NCAA. 

ИРЛАНДСКА АКАДЕМИЯ ДАВА ШАНС НА БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТИ