Александър Везенков не е играл за Барселона от 29 октомври насам или точно в 12 мача на каталунците във всички турнири (б.а. – в испанската ACB лига и Евролигата). Настойчивостта на Сито Алонсо да го държи извън състава на испанския гранд напоследък предизвиква доста коментари и въпроси не само в Европа, но и в Бруклин, който избра крилото под №57 във втория кръг на драфта в НБА през миналото лято.

Пред испанския “Еsports” наставникът на Барселона отново не посочи конкретно кога ще върне в игра българина, но пък за пореден път го похвали за старанието и работната му етика. Специалистът обясни още, че в испанската ACB лига има правило, което позволява определен брой промени в състава.

Разбирам, че винаги ме питате за играч, който отсъства. Мисля, че Саша се справя отлично като част от нашия отбор и можем само да го уважаваме за това. На неговата позиция обаче може да играят Раким Сандърс, Адам Ханга и Виктор Клавер, който се възстанови от контузия. Освен това имаме Адриен Моерман и Пиер Ориола. Трябва да избирам и да извадя един от тях, а този избор не е никак лесен. В Лига Ендеса има определен брой квоти при промените”, казва Сито Алонсо.

Везенков се старае много. Очевидно е, че иска да играе. Когато е готов, ще намеря правилния момент. Може да е утре, а може да е след месец, но ще се случи. Не мога да кажа нищо повече за него, той наистина дава всичко от себе си”, допълва треньорът на Барселона, на чийто отбор предстои първото “Ел Класико” в Евролигата този сезон. То ще бъде на 14 декември в Мадрид.