Леброн Джеймс ще стане неограничен свободен агент през следващото лято, а това означава, че интересът към него няма да бъде никак малък. Такъв пък проявяват още сега от Хюстън, съобщава USA Today.

“Ракетите” обаче ще трябва да обмислят внимателно какво ще предложат на Краля и в същото време да задържат гарда Крис Пол, който също ще бъде свободен агент. Възможен е и варианта, към който прибегнаха в Голдън Стейт миналото лято, в който Кевин Дюрант получи по-малко пари, но в замяна бяха запазени основни играчи в редиците на шампионите.

Що се отнася до Леброн обаче слуховете отдавна го свързват с Лос Анджелис, но към момента той остава лоялен на Кливланд, с който стана шампион в лигата през 2015/2016 след като се завърна у дома преди три години. Освен това крилото има на сметката си още два пръстена от престоя си в Маями през 2012 и 2013 г.

През 2017/2018 Леброн Джеймс записва средно по 28.3 точки, 8.3 борби и 8.7 асистенции в 27 мача на Кавалиърс, в които демонстрира успеваемост в стрелбата от игра 57%.