Поне за една година във витрината на 22 СOУ ще остане трофеят "Васил Манченко". Момичетата на преподавателката Рени Николова спечелиха със стил и недостижима класа ежегодната надпревара за девойки по баскетбол 3х3 в зала "Румен Пейчев", съобщава Спортал.

22-о СOУ постигна четири победи в груповата фаза, съответно над 73 СУ с 10:5, 31 СУЧЕМ - 11:6, СМГ 11:6, 7 СУ 11:6. В полуфинала пък се справи категорично с 35 СOУ с 12:2. Във финала, в който получи най-силна съпротива, отново записа победа над дебютанта в турнира 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" с 12:3. Победителките получиха смартфони, а една от тях Виолета Григорова прибави 100 лв. от наградния фонд - по 50 лв. за Най-полезен играч на турнира и за Стрелец №1. 178-сантиметровата Виктория Койчева също заслужи ваучер за покупка за 50 лв. Тя беше най-добрата в борбата под коша за миналогодишния шампион 119 СOУ, а и не само.

Легендата на българското съдийство Валентин Лазаров я номинира за MVP, но в полуфинала след 4 лесни победи в група Б тя и съотборничките и отстъпиха с 6:12 пред изненадата на турнира 31 СУЧЕМ. Калина Иванова, която е моторът на "Бастилията", стана и първият шампион на София в стрелбата за 3 точки за девойки с 4 от 10 удара във втория финален етап. 10 състезателки стартираха, а пресявката с по 5 успешни от 9 удара преминаха цели 4.

Специалната купа за шампиона по тройки на София на името на Георги Панов-Гецата, който внезапно ни напусна преди година, връчиха неговата съпруга Виолета и синът му Георги. Организаторите от фамилия Манченко направиха дарение - подвижен кош на домакините от БК ЦСКА.