Академик Бултекс 99 привлече още един американец в състава си. Пловдивският клуб си осигури услугите на Седрик Боуен, който от началото на сезона играеше за Спартак Плевен. Той е роден на 5 септември, 1992 г., висок е 198 см, тежи 105 кг. и играе на позиция 4 - тежко крило.

В САЩ е носил екипа на университета Чарлстън, а преди да пристигне в България е играл в исландското първенство за отбора на Хаукър. От началото на 2017/2018 за Спартак има средно по 14.8 точки и 5.3 борби. Седрик е четвъртият американец в отбора на Асен Николов след Шакир Смит, Мануел Джонсън и Айзея Юмипиг.

Седрик Боуен подписа договор до края на сезона и се очаква да дебютира за Академик Бултекс 99 още в събота от 18.00 ч., когато пловдивските “студенти” гостуват на Берое в мач от 9 кръг на Националната баскетболна лига. 

Напускането на Седрик Боуен пък е още една сигнална лампа за Спартак, след като в края на миналата седмица наставникът на Спартак Плевен Александър Дяковски спомена за проблеми в клуба от организационен характер.