Последният месец от годината е изпълнен с празници, като че иска да създаде във всички ни добро настроение още в началото, за да ни подготви за Коледа и Нова година. Стартът на дългата редица от празненства поставя Никулден – един от най-почитаните в православния календар, известен и като деня на Свети Николай Мирликийски (б.а. - избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите).

Днешният 6 декември е на особена почит и в баскетболната общност. Около богатата трапеза с пълнен шаран ще седнат не едно и две високи момчета, които въртят с майсторството оранжевата топка. И така редиците на тези, които ще почерпят започва с гарда на Лукойл Академик Николай Стоянов, крилото на Берое Николай Николов, дуото на Черно море Тича Николай Грозев и Николай Николов, гардът на Спартак Плевен Николай Маринов, центърът на Рилски спортист Николай Гелов и този на Ямбол – Николай Върбанов, бодрата смяна на Левски – Николай Леков и Николай Михайлов. Списъкът е доста дълъг, нали?! Но не спираме дотук...

Поздрави днес ще приемат още бившият наставник на Левски Николай Господинов, един от треньорите в школата на Берое Николай Колев, шампионката в КЕШ със златния женски отбор на “сините” от 1984 г. Нина Хаджиянкова, националът ни Николай Вангелов и бившето крило на Академик Бултекс 99 Никола Трайков. Дано не пропускаме някой, а ако е така – се извиняваме!

Желаем на Вас и всички именици да сте живи и здрави, много щастливи, обичани, успешни и нека това, за което си мечтаете да се сбъдне!

Честит Никулден!