Какво се случи: Рилски спортист продължава без загуба в Балканската лига през 2017/2018. Селекцията на Людмил Хаджисотиров се наложи над Тирана с 99:78 като гост в мач от 6 кръг в турнира. Самоковци са с баланс от 4-0, но и с двубой по-малко от останалите си съперници.

Най-добри: Националът Мартин Маринов и американецът Еван Равънел се включиха силно от пейката за Рилски с по 17 точки, като вторият овладя и 10 борби, за да оформи дабъл-дабъл. Дерек Райт и Шелдън Джетър реализираха по 14. Капитанът Йордан Бозов завърши с 11 точки.

Герти Шима бе най-резултатен за Тирана с 26 точки и 8 борби. Халил Абдул-Басит остана с 19.

Повратна точка: Гостите достигнаха до цифрен аванс още през първата част, след като поведоха с 27:10 чрез Травис Тейлър, Шелдън Джетър и Дерек Райт. В оставащото време до финалната сирена Тирана така и не успя да намери начин да спре българския си противник.

И още: Самоковци доминираха под двата ринга, като грабнаха 38 срещу 25 борби за косоварите. Рилски спортист показа и по-точен мерник при стрелбата си от игра – 61% срещу 46% за Тирана.

Какво предстои: На 7 декември Рилски спортист ще изиграе отложения си мач от 1 кръг в Балканската лига срещу Башкими в Призрен.  

СТАТИСТИКА ОТ ТИРАНА – РИЛСКИ СПОРТИСТ