Какво се случи: Бостън зарадва феновете си в “ТД Гардън” със 111:100 над Милуоки, за да затвърди най-добрия старт в НБА през този сезон – 21-4. Това бе четвърта победа за Селтикс в последните им пет двубоя в лигата през 2017/2018.  

Най-добри: Кайри Ървинг продължава рецитала си за Бостън, към който се присъедини преди четири месеца. Гардът остави на сметката си 32 точки, които допълни с 4 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки.

Ал Хорфорд се разписа с 20, 9 борби и 8 асистенции. Джейсън Тейтъм реализира 17 точки и 6 борби.

40 точки на Янис Адетокубо не стигнаха на Ню Орлиънс, които той гарнира с 9 борби и 4 асистенции. Крис Мидълтън остана с 19 и 8 борби.  

Повратна точка: Селтикс достигнаха до аванс от 20 точки през третия период, но Янис Адетокубо се разигра и в началото на последната четвърт Бъкс се върнаха в играта. В заключителните минути обаче Кайри Ървинг даде импулс на Бостън, който отново излезе напред с двуцифрена разлика.

И още: След двубоя Ървинг сподели, че може да излезе на паркета без маска в събота срещу Юта. С нея гардът на Бостън предпазва лицето си, откакто счупи кост в носа си на 10 ноември в двубой срещу Шарлът.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МИЛУОКИ