Какво се случи: Академик Бултекс 99 допусна трета загуба в Балканската лига през този сезон. Отборът на Асен Николов падна от Башкими със 78:87 като гост в мач от 6 кръг в турнира. Пловдивчани имат на сметката си и 2 победи, което ги поставя на трето място във временното класиране.

Най-добри: Мартин Дурчев завърши с 19 точки и 6 борби за Академик Бултекс 99. Айзея Юмипиг добави 18, 6 борби и 6 асистенции. Шакир Смит и Васил Бачев се отчетоха с по 13 точки.

Александър Груев не попадна в групата на Башкими за двубоя, а в негово отсъствие Дейшон Райт отбеляза 29 точки и грабна 8 борби.

Повратна точка: След равностойни първи 10 минути, домакините дръпнаха с 8 точки на голямата почивка за 41:33. След паузата Академик Бултекс 99 се вдигна на щурм и чрез Айзея Юмипиг, Шакир Смит и Мартин Дурчев намали до изоставането си до 1 точка за 64:65, но през последната четвърт Башкими се справи с устрема на съперника си и си върна двуцифрената преднина.

Какво предстои: На 13 декември Академик Бултекс 99 приема Левски в българското дерби на 7 кръг в Балканската лига, а четири дни по-рано гостува на Берое в мач от родното първенство.

СТАТИСТИКА ОТ БАШКИМИ – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99