Българският национал Станимир Маринов изрази съжаление, че "лъвовете" не успяха да победят Финландия у дома в световните квалификации така, както го сториха като гости на Исландия. Гардът заяви, че в тима има сигурност и стабилност, когато Александър Везенков е на паркета, но призна, че отборът може да се справи без него.

"Трябваше да вземем и двата мача. Срещу Финландия беше трудно, а в началото срещу Исландия малко се стъписахме. Но всичко се промени след почивката, когато Павел Маринов и Чавдар Костов дойдоха и, едва ли не, ми биха един шамар и казаха: "Стегни се!". Всеки път, когато играя за България, слушам химна, нещо трепва в мен, играя не на 100, а на 200%. Ако не се раздаваш за националния отбор, то кога?!", сподели Станимир Маринов пред БНТ.

"Няма как атмосферата да се промени, дори и без Везенков. Но той е емблемата на този отбор. В трудните моменти се обръщаме към него. Когато той е на игрището, аз изпитвам спокойствие. Знам, че той е зад гърба ми във всеки момент, и аз зад неговия", разказва още Маринов.

Той благодари на треньора на Левски Константин Папазов, че го върна в България след тежкия старт на сезона в украинския Черкаски Мавпи. Гардът се извини публично на селекционера на България Любомир Минчев, който води и Берое. Гардът обещал да заиграе за заралии, но не спазил уговорката си.

"Аз съм фен на футболния Левски от дете, затова за мен бе мечта да играя за Левски. За Тити Папазов се играе много трудно. Много трудно можеш да спечелиш търпението и доверието му. Но аз съм готов за това предизвикателство. Както Тити казва, че ще стане Левски шампион, това искам и аз, искам да станем шампиони", пожела си Станимир Маринов.

Вижте цялото интервю на колежката от БНТ Радина Жекова със Станимир Маринов: 

Снимки: LAP.BG и ФИБА