Какво се случи: Стив Кър знае най-добре какво е нужно на неговите звезди да презаредят батериите. Момчетата на Голдън Стейт получиха ден почивка от своя треньор, за да отидат на плаж и на бар в Маями, преди мача срещу Хийт. Резултатът е показателен: победа на шампиона със 123:95. Успехът на Уориърс е 18-и за сезона с разлика от 20 и повече точки - красноречива оценка за превъзходството им.

Най-добри: Стеф Къри попари "горещите" с 30 точки за 30 минути, Кевин Дюрант отбеляза 24, а Клей Томпсън 19. "Воините" взеха двубоя с мощна серия в третата четвърт от 18-3, довела до разлика от 37:17, след която Къри и Дюрант не се наложи дори да влязат в играта в четвъртия период.

"Отидохме на плаж, после обиколихме баровете, треньорите знаеха най-добре от какво имахме нужда, даже бяха с нас", къде на майтап, къде на сериозно сподели Къри след сирената в щата Флорида.

Горан Драгич бе под пара за домакините и завърши с 20 точки, но той и съотборниците му не успяха да спрат Къри, въпреки че гардът игра с пресрещнат пръст на дясната ръка. "Няма магия, няма някакво чудо. Просто се опитах да бъда полезен", каза още Стеф след мача. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ - ГОЛДЪН СТЕЙТ