Генералният мениджър на българската федерация по баскетбол Елеонора Рангелова получи още едно признание от ФИБА. Бившата националка официално бе обявена за президент на Юридическата комисия на ФИБА, съобщават от родната централа.

Това бе ясно още миналата седмица, но днес е пристигнало и писмото от президента на световната централа Патрик Бауман, с което швейцарецът на ръка честити на Елеонора Рангелова новия пост. Тя ще бъде председател на Юридическата комисия до края на действащия й мандат до 2019 г. Ефективно тя ще заеме длъжността на 1 януари 2018 г.

Елеонора Рангелова е сред отличниците на ФИБА, що се отнася до добрата си работа на големи форуми през последните години. Тя бе комисар на някои от срещи на европейското първенство през септември, както и при жените през юни и на финала в женската Евролига през миналия сезон.

През 2016 г. Елеонора Рангелова пък на масата на срещите от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. През пролетта на 2015 г. тя отново получи наряд за Финалната четворка на женската Евролига в Прага. Няколко месеца по-късно пък бе избрана за главен комисар на първенството на Стария континент за жени в Унгария и Румъния. През октомври 2014 г. българката бе делегат на финала на световното при дамите между отборите на САЩ и Испания в Истанбул. ФИБА я ангажира и за европейското за жени през 2013 г.