Какво се случи: Кливланд вече има 11 поредни победи в НБА. Като домакини, Кавалиърс надиграха Мемфис със 116:111, а публиката изпрати Леброн Джеймс със скандирания: "MVP, MVP". И съвсем заслужено.

Повратна точка: Тя носи името Леброн Джеймс. Той отбеляза 34 точки и реализира последните 13 точки за успеха на "кавалерите". Към тях Краля добави и показателните 12 асистенции.

"Просто си свърших работата. Съотборниците ми очакваха от мен точно това - да се нагърбя, да поема отговорност и да си свърша работата", коментира Джеймс.

За пети път в кариерата си той вкарва последните 13 или повече точки за Кливланд. В четири от петте случая, победата е била за Кавс. Повече от него, подобни победоносни ситуации е завършвал в полза на Лейкърс Коби Брайънт - 7. 

На другия полюс бяха Гризлис, които загубиха за 11 път поред и се намират в една от най-тежките кризи в историята на клуба. "Гризлитата" показаха характер и стопиха преднината на "кавалерите", но нямаха решение срещу това, което им причини Леброн в последните минути.

Най-добри: Освен 34-те точки на Джеймс, Кевин Лав постигна дабъл-дабъл: 20 точки (3/4 от тройката) и 11 борби. Джей Ар Смит и Дуейн Уейд завършиха съответно с по 17 и 16. За Мемфис Марк Гасол наниза 27, но и това не спаси Гризлис от пропадане още по-надолу в пропастта.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИВЛАНД - МЕМФИС