Ситуацията, в която изпадна Кливланд около внезапното напускане на отбора от страна на Дерик Роуз преди 10 дни, е на път да бъде разрешена. MVP в НБА през 2011 г. е поискал да се завърне при “кавалерите”, съобщава The Athletic.

191-сантиметровият гард е поддържал постоянна връзка с ръководството на клуба през последните дни и по-специално с главния мениджър Коби Алтман. Именно пред него той е изразил желанието си да продължи с отбора в най-силното първенство в света, към който се присъедини през миналото лято след сезон в Ню Йорк.

ШОК В КЛИВЛАНД: ДЕРИК РОУЗ НАПУСНА ОТБОРА, МИСЛИ ЗА ОТКАЗВАНЕ (ВИДЕО)

29-годишният баскетболист се озова на кръстопът преди около две седмици заради многобройните контузии, които го тормозят през последните години. Той напусна лагера на Кливланд, за да преосмисли бъдещето и кариерата си, а окончателното решение около него от страна на клуба се очаква съвсем скоро.

Дерик Роуз влиза в светлините на прожекторите на лигата през 2008 г., като Избор №1 в драфта на НБА, който тогава принадлежи на Чикаго. При “биковете” той играе до 2016 г., като на сметката си има още 3 участия в Мача на звездите, призът за Новобранец на годината през 2009 г., място в Идеалния отбор през 2011 г. и наградата от конкурса по умения в Мача на звездите през 2009 г.