Какво се случи: Славия спечели за четвърти пореден и общо пети път в женската А група през този сезон. В зала “Васил Левски” отборът на Силвия Пеева се наложи над НСА с 82:59 като гост в мач от 6 кръг в шампионата при дамите. Славия има в актива си и 1 загуба, като заема второ място във временното класиране, докато селекцията на Цанко Цанков е на четвърта позиция с баланс от 1-5.

Най-добри: Стефка Николова се представи силно за Славия и се разписа с 23 точки и 5 борби. Ванеса Маринова и Симона Миленова добави по 12. Естер Мичева завърши с 11 точки.

Мария Светославова бе най-резултатна за НСА с 19 точки и 8 борби. Зорница Найденова остана с 12 и 7 борби.

Повратна точка: Гостенките стигнаха до двуцифрен аванс още през първото полувреме, като през втория период Стефка Николова, Симона Миленова и Естер Мичева се разиграха и поставиха на таблото 44:29 в своя полза на голямата почивка. След паузата Славия продължи да диктува темпото на двубоя и до края на срещата оставаше да бъде оформен само крайния резултат.

Какво предстои: На 9 декември Славия приема лидера в регион Запад на А група - Монтана 2003, а три дни по-рано НСА гостува на Септември 97.  

СТАТИСТИКА ОТ НСА – СЛАВИЯ