Какво се случи: Сблъсъкът между Реал Мадрид и Цървена Звезда оправда напълно очакванията за дерби на вечерта в Евролигата. И, дори ги надмина. В дуел, чиято развръзка бе решена в заключителните секунди, испанският гранд отстъпи на белградчани с 83:87.

До момента селекцията на Пабло Ласо има 5 победи и 5 загуби, докато балансът на „звездашите“ след края на 10 кръг в най-силния клубен турнир на Стария континент е 3-7.

Най-добри: Тейлър Рочести поведе победителите с 18 точки. Милко Биелица добави 16, а българският познайник Перо Антич се разписа с 11. За мадридчани с 20 точки завърши Лука Дончич, Джейси Керъл го последва с 12, а Руди Фернандес и Трей Томпкинс останаха с по 10.

Повратна точка: Крехка преднина от 14:10 в полза на Звезда даваше заявка битката да е сурова. Дончич, обаче, влезе от пейката, за да наниже 12 точки за по-малко от 5 минути и да наклони везните в посока на домакините при 24:19. Още един обрат изведе сърбите напред на полувремето, а скоро след завръщане от съблекалните авансът им набъбна до двуцифрен. Реал отвърна на удара и стопи до 83:84, но далечен снаряд на Перо Антич при оставащи 7.7 секунди до края подпечата щастливата развръзка на гостите.