Какво се случи: Берое изигра още един мач, които спокойно можем да поставим в графата "Без смисъл" в родния женски баскетбол след като надделя над безпомощния състав на Рилски спортист с почти 40 точки разлика - 86:48. Срещата се игра в Самоков.

И още: Това е четвърти успех за Берое като селекцията на Георги Божков и Таня Гатева се намира на второ място във временното класиране на група Изток. Лидер е Хасково, без загубен двубой, но с отложена среща от този седми кръг. Поражението пък е трето за младите надежди на Рилецо за сезона.

Най-добри: Петя Бояджиева от Берое стана реализатор №1 в мача със 17 точки като тя овладя и 7 борби под коша. Съотборничката й Александра Петрова остана на косъм от дабъл-дабъл: 11 точки и 9 сграбчени под ринговете топки. За Рилски спортист Преслава Колева единствена мина границата на двуцифрения точков актив, завършвайки с 10 точки. 

Какво предстои: На 9 декември Берое приема Асеновец, а Рилски спортист играе с Черно море Одесос като гост във Варна. И двата мача са от 14,00 часа.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ - БЕРОЕ