Днес в Инфоцентъра на "София-Европейска столица на спорта 2018" ще се проведе пресконференция и теглене на жребия за четвъртия турнир по 3х3 за гимназистки от столичните училища за купа "Васил Манченко". Мачовете ще се изиграят на 9 декември в зала "Румен Пейчев" на стадион "Българска армия", а финалът е от 11.30 ч.

Проявата е част от календара на "София- европейска столица на спорта 2018". В рамките на състезанието ще се проведе столичен шампионат по стрелба от тройката за девойки. Надпреварата носи името на легендарния Георги Панов - Гецата, като победителят ще получи мобилен телефон. Право на участие има по едни представител на участващите отбори.

Турнирът има награден фонд от 2000 лв., осигурен от семейството на Васил Манченко, участвал два пъти на Олимпийски игри с националния отбор на България и дългогодишен спортен журналист и коментатор на БНТ. 

"Събитието се ползва от изключителната подкрепа на  Българската федерация по баскетбол в лицето на президента Георги Глушков, на Столичната община - дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм” с ръководител г-жа Ирена Димитрова и БК ЦСКА, с изпълнителен директор Роберт Гергов. Готови сме за поредния истински празник на най-добрите училищни отбори и каним всички, които обичат играта в залата", заяви главният организатор Павел Манченко.

Поставени в жребия в двете урни ще бъдат носителите на предходната купа от 119 СУ "Академик Михаил Арнаудов" и финалистите в миналогодишното издание 22 СУ.  Досега трофеят, дело на художника от Велинград Борис Костов, отнасяха във витрината си за по една година още 73 СУ, 35 СУ.

Първият училищен отбор, който три пъти спечели купата поред ще я остави завинаги във витрината си.

Източник и снимка: БФБ