Македонският Куманово няма да продължи участието си в Балканската лига. Ръководството на регионалния турнир изключи клуба от състезанието, считано от днес. Това се случи, след като Куманово не успя да изпълни финансовите си задължения, не изгради конкурентноспособен състав и не спази други изисквания на Лигата.

Ръководството на БИБЛ също така изразява притеснение, че липсата на нормална комуникация с новото управление на клуба ще доведе и до влошаване на условията за провеждане на домакинските мачове в Куманово.

"За съжаление, въпреки голямото уважение към Куманово и всички хора в отбора и тези, които стоят зад него, не можем да позволим това да е единственият клуб в лигата, който не е изпълнил финансовите си задължения и може да застраши останалите клубове, като им предоставя условия, несъответстващи на стандартите на лигата. Затова като спортен директор, на мен се налага да взема това много трудно и неприятно решение, за да защитя останалите клубове, лигата и спонсорите и партньорите ни. Трябва да запазим имиджа и спортния дух на нашия проект," се казва в изявлението на основателя на Балканската лига и неин ръководител Шай Щрикс.