Любомир Минчев не бе особено доволен от играта на България, но отчете, че това не е най-важното в случая при победата със 77:74 като гост над Исландия. Успехът бе първи за националите в група Ф на световните квалификации, след като те стартираха с домакинско поражение от Финландия в Ботевград. 

"От играта трудно можем да бъдем доволни, но в тези мачове най-важна е победата. Откъм резултат е добре. Винаги разчитам на по-широк състав и е важно всеки да може да даде своя принос. Очаквах да играем слабо първата четвърт, предвид дългото и тежко пътуване", каза наставникът на летище София при прибирането на тима ни от Рейкявик. 

"Относително е, сега имахме късмет да освободят Везенков и да се присъедини към нас. Не знам следващия прозорец как ще бъде, дали той или Дий Бост може да дойде. Не мога да кажа дали е добре или не е добре. Специално за мен като треньор, този вариант да имаш 3-4 тренировки и да играеш, не е добър", сподели Минчев.

"По принцип Дий Бост най-много ни липсва. Казах го и след първия мач", каза селекционерът по адрес на отсъстващия натурализиран американец.

"Първо трябва да сме щастливи, че Везенков успя да дойде. За всички бе ясно, че не е в най-добрата си игрова форма и това се видя в тези два мача. Определено може доста повече, но и това, което ни помогна, за нас е супер", завърши Минчев, добавяйки, че още е рано да мисли за февруарските квалификации.

Източник: Спортал