Откакто въведохме този елемент в сайта на bball.bg, подобно нещо не ни се бе случвало, но се надяваме, по-често да ни бъде толкова трудно, когато избираме най-добрия, особено в името на България. Павел Маринов, Станимир Маринов и Александър Янев си поделят приза за Играч на вечерта този път.

Крилото на румънския Стяуа Павел Маринов даде импулс на нашите при успеха им срещу Исландия насред Рейкявик със 77:74 и се нагърби с отговорността в края, като се разписа с 18 точки, 2 борби и 2 асистенции за 27 минути. При стрелбата си той бе 4/9 от средно разстояние, 1/2 от тройката и 7/10 от линията за изпълнение на наказателни удари. 

 

Плеймейкърът на България Станимир Маринов свърши доста работа срещу исландците, като не спираше да ги тормози през целия двубой и остави срещу името си 12 точки, 6 борби, 5 асистенции и 2 откраднати топки за 30 минути. Гардът на Левски бе 5/14 от средно-далечно разстояние.

Александър Янев пък не се притесни от присъствието на терена на 216-сантиметровия Тригви Хлинарсон и приключи срещата с 16 точки, 3 борби, 1 асистенция и открадната топка за 28 минути. При стрелбата си баскетболистът на Берое бе 2/3 за две точки, 2/6 зад дъгата и 6/9 от фаула. 

ЛЪВСКИ СЪРЦА! БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПАК ИЗДРАПА ДО ПОБЕДА В ИСЛАНДИЯ (ВИДЕО)