Селекционерът на Финландия Хенрик Детман определи състав от 14 баскетболисти, които кацнаха в София днес по обед за утрешната световна квалификация срещу България в Ботевград. Финландците до последно ще се надяват на възможността от Барселона и Уникаха да пуснат Петери Копонен и Сасу Салин, но дори това да се случи, те евентуално ще бъдат на разположение за следващия двубой на националния отбор, който е с Чехия.

Дори и при липсата на двамата играчи от Евролигата, както и на голямата звезда на финландския баскетбол Лаури Марканен от Чикаго Булс, в състава на Детман личат доста познати и утвърдени имена - Мико Койвисто, Тука Коти, Джамар Уилсън, Шон Хъф и Ерик Мърфи.

Размерът на цялата делегация на финландския национален отбор също е впeчатляващ, защото освен селекционер и 14 баскетболисти, в нея влизат и още петима помощник-треньори, двама физиотерапевти, един доктор, мениджър и водач на делегацията.

Гостите ще проведат официалната си тренировка в "Арена Ботевград" от 18.00 ч. днес. Световната квалификация е утре от 19.00 ч. в същата зала.

Ето и кои пристигнаха в София:

Анти Канерво (192 см, Хелзинки)

Мико Койвисто (194 см, Вилпас)

Шон Хъф (198 см, Скайлайнърс)

Тука Коти (205 см, Хелзинки)

Мати Нути (200 см, Питещ)

Ропе Ахонен (187 см, Оуренсе)

Антон Одабаси (206 см, Трабзон)

Александер Мадсен (207 см, УСК Прага)

Анто Никаринен (185 см, Йемтланд)

Карл Линдбом (206 см, -)

Юхо Ненонен (202 см, Вилпас)

Джамар Уилсън (185 см, Нантер)

Ерик Мърфи (208 см, Нантер)

Илари Сепяля (188 см, Катая)

Източник: Спортал