Около 10 дни Черно море Тича е в пълен състав след като от клуба уредиха въпроса с картотеките на новите си попълнения. Сред тях е и Цветослав Острев, а на него Дарин Великов ще разчита с опита си да допринесе на отбора на гардовата позиция.

Пред BBALL.BG 185-сантиметровият баскетболист сподели впечатленията си от срещата срещу един от бившите си отбори Спартак Плевен, от новия формат в турнира за Купата и разказа малко повече за новия си отбор.

2 ОТ 2 ЗА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА В НБЛ (ВИДЕО)

- Как видя мача срещу Спартак?

- Мачът бе очаквано тежък, не съм си мислил нито за миг, че ще бъде леко. От наша гледна точка не бе най-красивият двубой, може би го извадихме със защита. Допуснахме само 68 точки на фона на лошата ни игра в нападение, но е хубаво, когато план А не върви, да имаш план Б. Радвам се, че успяхме да победим Спартак.

- До каква степен Ви повлия тази пауза около картотеките?

- Определено повлия, защото излязохме от ритъм, след като около месец и половина нямахме мачове. Като цяло не е приятно, но показахме, че можем да излезем от тази ситуация. Поздравявам всички момчета, защото наистина не беше лесно да гледаш отстрани.

- Какви са амбициите Ви сега след като сте в пълен състав? Заговори се, че може да се борите с отборите от Топ 3 този сезон…

- Рано е да се говори още за това. Времето ще покаже, защото тези четири загуби, които натрупахме преди случая с картотеките ще окажат неминуемо влияние. Ако ги нямаше, може би щях да говоря за нещо от Топ 3 или Топ 4, но ние трябва да се съобразим с тези неща и да гледаме реално на нещата. Ще направим какво зависи от нас. Както казват тривиално, играем мач за мач.

- Как оценяваш новия формат на Купата на България?

- Като цяло е хубаво за отборите от А група. За тях е много добре. Единственото, което не ми харесва е начинът, по който определиха отборите, участващи в тези предварителни кръгове. Логиката е, който участва в евротурнирите, да не участва в тези кръгове. Това не го приемам. Иначе като цяло, адмирирам отбори от А група да участват.

- Спартак ще играе срещу родния ти отбор Чавдар в Троян след няколко дни…

- Да, така е. Иска ми се този мач да го гледам, но съжаление няма да мога да присъствам. Спартак е в много трудна ситуация. Според мен, този мач е техният шанс. Трябва задължително да го вземат, защото положението при тях ще стане още по-лошо. Ще чакам с интерес да видя развитието на двубоя. В Троян се играе много трудно. Не знам дали някои от момчетата знаят това. Дано се получи хубав мач за хората.

- Как се чувстваш самия ти във Варна?

- Като изключим случая с картотеките, който неминуемо не е приятен, чувствам се супер. В отбора сме много сплотени. Всеки е наред. Няма какво да изисква повече един професионалист. 

Снимки: НБЛ