Какво се случи: Олимпиакос се доближи опасно близо до лидера в Евролигата ЦСКА Москва. Гръцкият гранд нямаше проблеми срещу Цървена Звезда след 85:59 у дома в мач от 8 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Селекцията на Янис Сфайропулос вече е с баланс от 6-2, колкото имат и руснаците, докато сръбският първенец е на дъното с 2 успеха и 6 поражения.

И още: Сълзотворен газ проникна отвън в Двореца на мира и дружбата в Пирея в края на третия период на двубоя, като той бе прекъснат за пет минути. Някои от феновете пък бяха преместени от хората в залата. Трудно за дишане бе и в близо до пейката на гостите. Срещата обаче бе подновена след краткото прекъсване.

Най-добри: Холис Томпсън завърши с 14 точки за Олимпиакос. Никола Милутинов бе много полезен и записа дабъл-дабъл – 13 и 12 борби. Янис Папапетру се отчете с 11 точки.

Тайлър Рочести единствен завърши с двуцифрен точков актив за Цървена Звезда – 20 и 6 борби.

Повратна точка: Домакините владееха инициативата през по-голямата част от двубоя, като заздравиха защитата след почивката, което им донесе аванс от 20 точки за 69:49 и до края им оставаше само да фиксират крайния резултат.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА