Хареса ми това, че се върнахме в мача. Имахме 1-2 атаки, но тогава последваха безумни отигравания на нашите играчи. Тук не е до треньора, а до правилно отиграване в ситуацията на Божидар, Асен пък изпусна сам под коша. През второто полувреме се бориха, за съжаление, не успяхa да го оползотворят. Имаха реалния шанс да спечелят мача, но загубихa. Ще анализираме, но като цяло не съм доволен, защото играчи с претенции не дават всичко от себе си”, изригна пред БНТ спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков след отпадането на отбора от ФИБА Къп.

ЛУКОЙЛ ОТПАДНА ОТ ФИБА КЪП (ВИДЕО)

Гледайте всички мачове. Имаме играчи, които са национални състезатели и не могат да вкарат кош, а играят по 20-30 минути. Претенциите им са повече. Скоро и президента на федерацията даде едно интервю, и не знам кой каква класа е, но ние сме трета класа играчи. Когато играеш и не можеш да вкараш кош, или правиш безумни грешки, значи не си за този отбор”, категоричен бе бившият капитан и легенда на “студентите”.

Най-лесното нещо са промените. Трябва да видим възможностите и капацитета на тези състезатели и защо се представят по този начин. И тогава да преценим къде е проблема. Ясно е, че ние с мачовете в Европа приключваме. Ще видим, ако играят така и в България, ще решим. Нивата е дълга. Тимовете в шампионата са сериозни”, каза още Тодор Стойков.

Купата и шампионската титла остават цели на Лукойл. Те винаги са били. За съжаление ни се искаше нещо повече да направим и в Европа, но аз не се оправдавам с това кой какъв бюджет има и с какъв отбор разполага. За мен реално тази група беше преодолима. Отдавам случилото се на слабата ни игра, а не на това, че отборите са с по-големи бюджети”, коментира още бившият национал.