Какво се случи: Рилски спортист продължава без загуба в Балканската лига през този сезон. Отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Куманово с 96:80 като гост в мач от 5 кръг на редовния сезон на турнира. Самоковци са с баланс от 4-0, но и двубой по-малко, което им отрежда второ място в класирането.

Най-добри: Травис Тейлър завърши с 20 точки и 5 борби за Рилски спортист. Шелдън Джетър добави 17 и 7 борби. Златин Георгиев се отчете с 14 точки и 7 асистенции. Дерек Райт реализира 11.

Мариян Янески бе най-резултатен за Куманово с 19 точки и 7 борби. Димитър Караджовски остана с 18 и 7 асистенции.

Повратна точка: Самоковци държаха инициативата през по-голямата част на двубоя, като определиха крайния му победител още през третия период след силна игра на Йордан Бозов, Травис Тейлър и Мартин Маринов за 78:58. До финалната сирена Рилски не изпусна лидерството, като зарадва наставника си Людмил Хаджисоритов с убедителна победа ден след рождения му ден.

И още: Eван Равънел се завърна в редиците на Рилски с 10 точки и 4 борби за 16 минути, като бе 3/5 от средно разстояние и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. 

Какво предстои: В надпреварата следва пауза заради предстоящите мачове от първия игрови прозорец на световните квалификации. Рилски спортист подновява участието си в Балканската лига на 5 декември с визита на Тирана.

СТАТИСТИКА ОТ КУМАНОВО – РИЛСКИ СПОРТИСТ