Мисия "Do or Die" за Лукойл Академик днес в Ботевград. От 17:00 часа в "Арена Ботевград" шампионите приемат Истанбул Буюкшехир в мач от 5 кръг на груповата фаза на ФИБА Къп, а победата е задължителна. Само успех ще съхрани шансовете на "студентите" да се промъкнат в следващата фаза на турнира.

Предвид факта, че Лукойл отстъпи пред Истанбул с 69:81 като гост в Турция, днес момчетата на Шарон Друкер имат двойна мисия - не просто победа, но победа, с колкото е възможно по-голяма разлика. Разлика от +12 точки в полза на родния първенец е целта пред отбора. Така, в оставащия последен кръг следващата седмица, пред Академик ще остане да направи последната стъпка, за да узакони присъствието си напред - триумф над Клуж в Румъния.

Лукойл има две победи и две загуби до момента в групата. Победите дойдоха над Динамо Тбилиси - 73:70 в София и 78:69 в Тбилиси. Загубите бяха понесени от Истанбул с 69:81 и от Клуж със 73:88 в "Универсиада". Балансът на Истанбул е по-добър. Победи над Лукойл, Динамо и Клуж като домакин с 92:82 миналата седмица, и поражние от Клуж като гост.