Какво се случи: Балкан все още няма победа във ФИБА Къп през този сезон. В своята ”Арена Ботевград” бронзовият медалист от Купа България 2017 загуби от шампиона на Кипър Керавнос със 75:84 в мач от група Д на турнира. Ботевградчани са с баланс от 0-5, докато Керавнос има 4 успеха и 1 поражение.

Най-добри: Дивон Уошингтън завърши с 22 точки за Балкан. Игор Кесар се отчете със 17. Павел Иванов отбеляза 16 точки.

Бившият играч на Лукойл Академик Мохамед Абукар бе най-резултатен за Керавнос с 22 точки. Кайд Дейвис остана със 17.

Повратна точка: Ботевградчани стартираха добре и стигнаха до 15:12 след няколко успешни акции на Игор Кесар и Дивон Уошингтън, но гостите отговорите със серия от 11-0 и обърнаха до 23:18 в края на първата част. Ситуацията на паркета не се промени и до почивката, когато на таблото бе изписано 44:33 за Керавос. Гостите направиха преднината си 20 точки през третия период, но Балкан все пак реагира и с тройка на Христо Захариев зад центъра намали до 54:62. През последната четвърт ботевградчани сведоха пасива си до 5 точки, но Керавнос издържа и спечели.

И още: Христо Захариев се задържа на паркета 19 минути, а след срещата стана ясно, че той е пропуснал последните занимания на тима си заради здравословни проблеми. За това призна самият наставник на ботевградчани Небойша Видич пред камерите на БНТ, като допълни че е останал доволен от себераздаването на играчите си срещу един силен отбор като Керавнос.

Какво предстои: Балкан ще има още един шанс да запише победа във ФИБА Къп преди да прекрати участието си за този сезон. На 6 декември момчетата на Небойша Видич приемат Брюксел.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – КЕРАВНОС

Вижте пълен запис на двубоя между Балкан и Керавнос: