Ръководството на Академик Бултекс 99 изрази пълната си подкрепа към Асен Николов. Старши-треньорът на пловдивчани е подал оставка след загубата от Блокотехна снощи в Балканската лига, но тя е категорично отхвърлена, съобщават от клуба.

АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 ЗАГУБИ ОТ МАКЕДОНЦИ В БАЛКАНСКАТА ЛИГА

Смятам, че е нормално след негативната серия от пет поредни загуби в НБЛ и Балканската лига да поема своята отговорност”, каза Асен Николов.

АСЕН НИКОЛОВ: НЯКОИ ИГРАЧИ ЗАГУБИХА ДОВЕРИЕТО МИ

Не така обаче смята президентът на Академик Бултекс 99. Васил Врачев заяви, че наставникът ще продължи да води отбора и няма място за драми и трагедии.

Дори да не спечелим нито една победа до края на сезона, Асен Николов е непоклатим на поста си и ние твърдо заставаме зад него. Този човек е с огромен принос Пловдив отново да има елитен мъжки баскетбол. А и не е станало нищо трагично - загубихме от двата най-добри отбора в НБЛ и от двата най-добри отбора в Балканската лига. Никой не е поставял цели за медали в двете надпревари. Вярно е, че в началото на сезона направихме 6 поредни победи, които вдигнаха очакванията на всички, но това са реалностите и ние трябва да ги приемем и да не вкарваме допълнително напрежение в тима. За смяна на Николов и дума не може да става”, категоричен бе Васил Врачев.

Тази сутрин шефът на пловдивския клуб е бил на среща с играчите от отбора, на която ги уведомил за подадената и неприета оставка на Асен Николов.

Разполагаме с отличен отбор, разчитаме на вас, има победи, има и загуби, в никакъв случай не бива да правим трагедии”, споделя Васил Врачев, обръщайки се към момчетата. 

От името на всички баскетболисти един от най-опитните Мартин Дурчев и капитанът Станислав Ваклинов също засвидетелствали пълната си подкрепа към Асен Николов.

Искаме да ви уверим, че в съблекалнята всичко е наред, единни и задружни сме и трябва да бъдем такива, за да излезем заедно от тази ситуация. Твърдо заставаме зад нашия треньор”, споделя Мартин Дурчев.

АДРИЯН СЕКУЛОВ: ДАДОХМЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ, НО НЕ УСПЯХМЕ (ВИДЕО)