Какво се случи: Добрият старт на Лос Анджелис Клипърс в НБА вече е в историята, тъй като бе помрачен от шестата им поредна загуба. В своята “Стейпълс сентър” “ножиците” паднаха от Филаделфия със 105:109, като претърпяха поражение в осем от последните си девет мача в лигата.

Най-добри: Лу Уилямс се включи силно от пейката за Клипърс с 31 точки и 7 борби. Блейк Грифин го допълни с 29 и 6 борби. Остин Ривърс остана с 11 точки.

Джоел Ембийд бе над всички за Филаделфия с 32 точки и 16 борби. Робърт Ковингтън добави 31 и 6 борби. Бен Симънс се разписа с 22 и 12 борби.

Повратна точка: 33 секунди преди края на двубоя Сиксърс изоставаха със 100:101, но Робърт Ковингтън отбеляза петата си тройка в мача и даде лидерството на отбора си, което не се промени до финалната сирена.

И още: Здравословни проблеми и в двата отбора не липсват. В лагера на Клипърс заради травми не могат да разчитат на Патрик Бевърли, Милош Теодосич и Данило Галинари, а във Фили с контузии са Маркъл Фултц, Джарид Бейлис, Ник Стаускас и Джалил Окафор.

Какво предстои: На 18 ноември Филаделфия приема Голдън Стейт, а ден по-рано Клипърс гостуват на Кливланд.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ФИЛАДЕЛФИЯ