Какво се случи: Академик Бултекс 99 допусна втора загуба в Балканската лига през този сезон. В своята зала “Сила” отборът на Асен Николов претърпя поражение от Блокотехна с 82:86 в мач от 5 кръг в турнира. Пловдивчани има в актива си и 3 победи, което го поставя на второ място във временното класиране. 

Най-добри: Адриян Секулов бе над всички за Академик Бултекс 99 с 22 точки, реализирани за 16 минути. Шакир Смит го допълни с 19, 5 борби и 5 асистенции. Мартин Дурчев се отчете с 12 точки.

Американецът Дуейн Бенджамин наниза 31 точки за Блокотехна, които допълни със 7 борби. Данило Миятович завърши с 22 и 5 борби.

Повратна точка: Македонците стартираха по-съсредоточено и на бърза ръка навъртяха аванс от 11 точки, но Академик Бултекс 99 се стeгна и намали до 11:17. Блокотехна обаче реагира и чрез Дуейн Бенджамин и Данило Миятович стигна до 26:19 в края на първата част. През втория период Адриян Секулов се развихри, а пловдивчани сведоха пасива си до 2 точки, последвано от две тройки на Шакир Смит и Мартин Дурчев и две забивки за Станислав Ваклинов за пълен обрат при 45:37 на голямата почивка.

След паузата силните изяви на Секулов продължиха, но гостите се държаха в срещата и чрез дуото Бенджамин и Миятович отново излязоха на лидерска позиция за 62:61. През последната четвърт пловдивчани се вдигнаха на щурм и чрез Айзея Юмипиг и Шакир Смит фиксираха 80:73 в своя полза, но Блокотехна се докопа до равенство за 82:82 43 секунди преди края. Македонците отмъкнаха успеха в заключителните акорди чрез Мариян Младеновски и Дуейн Бенджамин, които оформиха крайното 86:82.

И още: От ръководството на Балканската лига връчиха топка с автографи на двата отбора на едно от децата от отбора с увреждания на Академик Бултекс 99 преди началото на втория период.

Какво предстои: В надпреварата следва пауза заради предстоящите мачове от първия игрови прозорец на световните квалификации. Битките за Академик Бултекс 99 в надпреварата ще бъдат подновени на 5 декември, когато пловдивчани гостуват на Башкими на Александър Груев.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – БЛОКОТЕХНА