Какво се случи: Кливланд постигна втора поредна победа в НБА, което се случи за първи път през този сезон. В “Медисън Скуеър Гардън” “кавалерите” отказаха Ню Йорк със 104:101 като гости, като те спечелиха за седми път през 2017/2018.

Най-добри: Леброн Джеймс отново бе над всички за Кливланд и приключи срещата с дабъл-дабъл от 23 точки и 12 асистенции. Кайл Корвър се отчете с 21. Дуейн Уейд се разписа с 15 точки и 8 борби.

Тим Хардуей-Джуниър бе най-полезен за Ню Йорк с 28 точки плюс 10 борби. Енес Кантер и Кристапс Порзингис добавиха по 20 точки, като първият овладя и 16 борби.

Повратна точка: Кавалиърс си осигуриха успеха през последната четвърт, след като отбелязаха повече тройки отколкото успешни акции имаше Ню Йорк – 9 (б.а. - от общо 16) срещу 8. В този период гостите нанизаха 43 срещу 25 точки за съперника си, което им донесе осма поредна победа при визитите им в “Голямата ябълка”.

И още: На паркета не липсваха и искри, след като в края на първата част след забивка на Краля, в него се сблъска новобранецът на Ню Йорк Франк Нтиликина. Съотборникът на последния Енес Кантер притича, за да потърси сметка на Леброн и двамата си размениха реплики, а секунди по-късно получиха и по едно техническо.

Какво предстои: На 15 ноември Кливланд гостува на Шарлът, а Ню Йорк приема Юта.

СТАТИСТИКА ОТ НЮ ЙОРК – КЛИВЛАНД