В Гърция няма да разчитат на четирима от националите си за игровите прозорци на световните квалификации, които ФИБА постави на време на сезона. Това са Йоргос Принтезис, Вангелис Манцарис, Костас Папаниколау и Йоанис Папапетру, съобщават медиите на Стария континент.

Към тях се присъединяват сръбският национал Никола Милутинов и латвиецът Янис Стрелникс. Те последваха примера на колегите си от Фенербахче, които преди седмица предприеха същата стъпка, позовавайки се на договорите си, подписани с клуба си, който е действащ шампион в Евролигата и един от най-постоянните му участниците, подобно на Олимпиакос.

Шестимата от гръцка страна разпространиха отворено писмо до медиите, с което обясняват отказа си, наричайки ситуацията, в която са поставени играчите от Евролигата “невъзможна” и “непрофесионална, допълвайки че вече са изгубили част от предсезонната си подготовка с клубните си отбори заради участието си на европейското първенство. Те се надяват ситуацията скоро да се промени и да се присъединят отново към националните си отбори. 

ТУРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ НА ФЕНЕРБАХЧЕ ОТКАЗАХА СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ