Единствената българка, която може да се похвали с шампионски пръстен от женската НБА с Хюстън Кометс през 1999 г., Полина Цекова си има достойна наследничка. Нейната дъщеря Емма, която през февруари догодина ще навърши 15 години, върви по стъпките на майката си, не само на паркета.

През последните няколко години легендарната плевенчанка е отдадена на треньорството във Франция, предавайки от знанията си за баскетбола на подрастващите формации на един от бившите си отбори – Тарб. Освен това се радва и на успехите на своята Емма на терена, която напомня все повече за точния мерник на майка си. Младата баскетболистка обаче не се примирява само с това и се отдаде на ново предизвикателство, което стартира с “Отличен”.

Емма вече има диплома за треньор на деца, а миналият уикенд спечели при дебюта си, като за победата й я похвали и нейната майка - Полина, отбелязвайки че “крушата не пада по-далече от дървото” и че тя самата е проявила желание да тръгне по този път. Успехът на Емма бе отбелязан и от френския клуб, който я поздрави за първата крачка в треньорското поприще и й пожела много успехи с малчуганите.

 

Екипът на BBALL.BG също се присъединява към тези пожелания и пожелава на Емма успехи във всяко начинание!