Борислава Христова и Вашингтон Стейт стартираха със загуба новия сезон в колежанското първенство на САЩ. Българката и отборът й претърпяха поражение от Ю Си Дейвис със 76:91 като гости в първия си официален двубой през 2017/2018.

След като прекара голяма част от годината в лечение на пукната костица в крака, сега Борислава Христова изглежда се намира в много добра форма. 181-сантиметровият гард се представи силно за отбора си, като се превърна в негов основен реализатор, отбелязвайки 19 точки.

21-годишната баскетболистка допълни сметката на Вашингтон Стейт с 8 борби, 1 асистенция и 3 откраднати топки за 30 минути на паркета. При стрелбата си от игра варненката бе 8/17, включително 1/3 от тройката и 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Мария Костуркова също приключи сред най-добрите. Щерката на бившите играчи, а понастоящем и треньори в Португалия Иван Костурков и Мариана Чобанова се отчете с 10 точки, които допълни на 5 борби, 1 асистенция и 1 чадър за 21 минути. 191-сантиметровата баскетболистка бе 5/7 при стрелбата си от средно разстояние. 

СТАТИСТИКА ОТ ВАШИНГТОН СТЕЙТ - Ю СИ ДЕЙВИС